IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Aмериканските индекси са под натиск заради рекордните цени на петрола

11:26 | 02.06.04 г.
Автор - снимка
Създател
Aмериканските индекси са под натиск заради рекордните цени на петрола
NASDAQ 100

В навечерието на срещата на ОРЕС в Бейрут, в първия работен ден на щатските пазари петролът достигна до нови исторически рекордни стойности.

Това изпрати индекса надолу и след като почти през целия ден се търгуваше на отрицателна територия в крайна сметка затвори леко на плюс.

Най-вероятно индексът ще се търгува в сравнително тесния диапазон 1 450-1 500 без силно движение в една от двете посоки, в очакване на важните в петък данни за заетостта.

Свидетели на по-силно движение надолу можем да станем при евентуално преодоляване на подкрепата при 1 450.

S&P 500 INDEX

Индексът все още не успява да се справи с изключително важната за средносрочното му движение съпротива при 1 125, като вчера отново затвори малко под нея.

Преодоляването на посоченото ниво може и да не се състои преди излизането на данните за заетостта в петък, като до тогава можем да станем свидетели на леко поевтиняване към 1 110.

Промяна на тези очаквания ще се наложи при евентуално трайно преодоляване на нивото при 1 125, което обаче няма да бъде последвано от силно поскъпване, а по-скоро от леко повишение към 1 135-1 144, в очакване на важните данни.

DAX

Индексът преодоля подкрепата при 3 900, с което показа, че низходящото му движение все още не е изчерпано. Спадът през вчерашния ден се ограничи от подкрепата при 3 820 и той затвори над важното при 3 850 ниво.

В случай, че последното ниво бъде преодоляво понижението му най-вероятно ще се простре към следващото изключително важно психологическо ниво 3 800.

То най-вероятно ще остане в сила в очакване на данните за щатската заетост, до излизането на която най-вероятно индексът ще се движи в диапазона 3 800-3 900, като едва ли ще съумее да преодолее едно от тези нива.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още