IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп или Пенс - кой е по-вреден за САЩ?

Президентските амбиции на вицепрезидента не са нищо ново, защото той цял живот се състезава за изборна длъжност

08:28 | 09.08.17 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тръмп (вляво) и Майк Пенс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Тръмп (вляво) и Майк Пенс. Снимка: Ройтерс

Пенс не е такъв човек. Той е предсказуем, непоколебим и опитен, но не и конвенционален. Възгледите му, особено по социални и културни въпроси, са вдясно от дясното. Той е известен с позициите си против абортите, препоръчва въздържание като цялостното решение на половата просвета и изповядва уникалното схващане, че презервативите са безполезни в претенцията на СПИН. Колкото до глобалното затопляне, през 2000 г. той каза, че "това е мит".

През 2002 г. в Камарата на представителите Пенс изложи мнението си за еволюцията. Като мнозина от опонентите й той използва погрешно термина "теория", изкарвайки я като някакво налучкване или предположение. В науката теорията е обяснение как работят нещата. Съвсем различно от това, което Пенс даде за сравнение - че "Господ е сътворил човека по свой образ и подобие". Тук вече става дума за религия, а не за теория - и това е факт.

За всички хора, които не са радикални социални консерватори, Пенс е шокиращо неразумен. Той обаче е и шокиращо лицемерен. През цялата си кариера се е рекламирал като "християнин, консерватор и републиканец, в този ред". Кое от тези неща обаче се среща у Тръмп? Тръмп де факто е езичник. Никога не е бил консерватор в идеологическо или културно отношение и е републиканец само защото така му е изгодно. Въпреки това Пенс не само се хвърли в обятията на Тръмп, но и го разкритикува само веднъж - за коментара му за женските гениталии на записа от "Аксес Холивуд" - но никога за изказванията му за мексиканците, мюсюлманите или инвалидите, нито пък за подигравките му към опонентите му на първичните избори. Пенс е изтъкан само от вяра, без никакъв морал.

И така, сега Пенс стои редом до Тръмп и кима одобрително на всяка негова глупост. Той е като картонена фигура на бездушната и опортюнистка Републиканска партия, която да се сложи във витрината на някой магазин със сувенири за Тръмп. В известен смисъл той е по-вреден от човека, комуто служи. Тръмп е дете - недисциплиниран, капризен и самовлюбен. Пенс не е никое от тези неща. Тръмп не знае нищо. Пенс е достатъчно опитен да не допуска грешки.


И така, кой от двамата би бил по-вреден? За мен това е като иранско-иракската война. Не мога да взема страна и за мое облекчение не ми се и налага. Ако обаче бях на мястото на Тръмп, щях да държа под око тази кимаща глава. Пенс твърди, че е верен на Тръмп, но когато нещата опират до принципи, той не е верен дори на себе си.

/БТА/  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 34 rate down comment 5
michaelis12
преди 6 години
отсвирил съм го отдавна ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 38 rate down comment 12
Стоян Петров
преди 6 години
Като не си интелигентен, поне си красив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 46 rate down comment 12
michaelis12
преди 6 години
.... кой е по-вреден за САЩ? ----------------------------------------"пише в материал за Washinton Post Ричард Коен." този и гадния им вестник са вредни за САЩ както и вашия проссс анализ както винаги ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още