IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дните на дистанционна работа за младежите може да са преброени

Отдадеността на по-младите служители към дадена организация е по-малка, смята Стийв Кадиган от LinkedIn

22:18 | 11.07.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Francesca Volpi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Francesca Volpi/Bloomberg

На милениалите (родените между 1980 и 1995 г.) и на поколението Z (родените между 1996 и 2009 г.) може да им се наложи да си припомнят какво е да пътуваш до работа и да носиш офис облекло, тъй като дните им на дистанционна работа може да са преброени, смята експерт, цитиран от CNBC.

С адаптирането на работната сила към постпандемичната среда, може да е в интерес и на работодателите, и на служителите да се завърнат към работата в офиса на пълно работно време, коментира Стийв Кадиган, пръв главен директор "Човешки ресурси" в LinkedIn.

По-младите служители - тези от поколението Z или след тях - търсещи начин да напреднат в кариерите си, може да имат полза от връщането към предпандемичните норми, смята Кадиган, чиято книга “Workquake” проучва как пандемията може да отвори вратата към по-добър модел на работното място.

"Онази 20 до 35, особено 20 до 29-30-годишна възраст е наистина разочарована", смята Кадиган. "Тяхната отдаденост към организация, в която не са срещнали хората лице в лице, не са били в нея, е много по-малка спрямо тези, които прекарват време заедно, както преди", обясни авторът.

По думите му политиките за дистанционна работа, въведени в началото на пандемията, са улеснили правенето на големи стъпки напред, включително по-голям дял на участие в работната сила и все още силните нива на производитеност.

Те обаче доведоха и до прекъснати връзки между работодателите и екипите им, с което подсилиха феномен като Голямото напускане в САЩ в началото на 2021 г. Това, от своя страна, доведе до повече промени на пазара на труда, който макар да се представя добре в хубави времена, може да бъде рисков пред възможна рецесия.

За да се поправи това, може да е необходимо по-младите служители да се върнат на работното си място - дали по своя воля, или по друг начин - за да изградят тези важни взаимоотношения с колегите си и с ръководителите си, смята Кадиган. "Предизвикателството за тази група е да се опита да действа с повече умисъл. Наистина е много, много трудно да.се направи от разстояние и това може да има принуждаваща функция, която да накара организациите да осъзнаят, че трябва да съберем тази по-млада демографска група, за да се почувстват те по-отдадени и развълнувани", коментира авторът на “Workquake”.

Въпреки че много служители вече са били помолени или са избрали да се върнат към офиса, броят на работещите на място в САЩ продължава да е значително под предпандемичните нива.

Към април малко над една трета от служителите са се върнали изцяло в офисите, сочат данните от проучване на Future Forum. По-малко от половината са го направили по своя воля, като 55% от служителите в офисите са посочили, че биха предпочели по-гъвкав вариант.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Petar2015
преди 1 година
Голямото напускане е в резултат на осъзнаване. Какво е важното в живота. То не е да стоиш в офиса по цял ден, с колеги някои от които са зли, с лоши хигиенни навици или вечно зъзнещи. Това не създава "отдаденост". Това създава конфликти. И защо изобщо трябва да се въвежда термин (поколение Z) обозначаващ родените между година X и година Y. Кой ще запомни това и каква полза носи в текста?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
doba
преди 1 година
'почувстват те по-отдадени и развълнувани' - направо ще ме разплаче...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още