Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Ad hoc

Оазисът за бежанци

Репортаж от поредицата на Bloomberg TicToc

гледано: 2339   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria
Още по темата: Ad hoc миграция бежанци

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Аз съм против пълненето с бежанци в Европа. Според мен една голяма част от тях трябва да се върнат обратно, от където са дошли - сега или в момент, когато нещата в тяхната родна страна утихнат. Или пък да се върнат в определени лагери, където има по-нормални условия да дочакат тези събития. Мисля си, че тези лагери трябва да се създадат в близки до дях държави - като територия, като култура и като религия. Развитите държави и други, които могат нека помогнат на държавите, в които се правят тези лагери за бежанци, които бягат от войната.

От друга страна, не мисля, че е лошо определен малък процент бежанци, да се приемат в развитите държави. Ясен е проблема със застаряване на населението в тях. Най-вече мисля, че подходящи са жени или много млади мъже / деца, които не са още закърмени с тяхната култура. Според мен обаче най-вежният критерии е дали тези хора могат да се интегрират или не. Ако не могат, да се връщат и на тяхно място да се пробват други кандидати. Тези критерии за интеграция са образование, познания, умения, дали работят и се справят с живота в чуждата страна, дали имат някакви проблеми в страната по време на пребиваването си и т.н.

Ако всичко е точно, то нека останат с някакъв тип виза. И вече, ако направят провинения след 5-6 години, тогава получават червени точки и след преминаване на някаква граница пак да има вариант да ги върнат. Така те сами ще знаят дали искат такъв живот, дали им харесва, или пък предпочитат да се върнат по родните си страни.

Още от Ad hoc
Какво предизвиква движението на рисковите активи?