Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Е. Кандиларов: Положението с коронавируса в Китай е преекспонирано

Най-силната азиатска икономика има ресурсите за мобилизация и възстановяване на нормалния си ритъм, смята японистът

Е. Кандиларов: Положението с коронавируса в Китай е преекспонирано

Снимка: Getty

Ситуацията около коронавируса в Китай е донякъде преекспонирана, има малко повече истерия и страх в цялата картина. Това мнение изрази доц. д-р Евгений Кандиларов, историк и японист, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

„Вирусът рано или късно ще бъде овладян, тенденциите вече са такива“, посочи Кандиларов, добавяйки: „Китай има ресурсите за мобилизация и възстановяване на нормалния ритъм на производство и доставки“.

Според госта обаче ситуацията в момента е в буферен период, в който икономически негативният ефект все още не се е усетил.

Той отбеляза, че при всички положения това е криза за Китай, особено в момент, в който страната има редица други геополитически проблеми.

„Няма да се стигне до криза на системата в Китай, защото нейните власти правят всичко възможно за наистина бързото овладяване на тази ситуация“, коментира Кандиларов.

Той отбеляза, че Южна Корея и Япония ще са сред най-засегнатите страни заради свързаността си с китайската икономика и експортната им ориентираност.

По думите на госта има опасност и от политическо отражение на коронавируса в Япония, като последните новини сочат за разклащане на позициите на премиера Шиндзо Абе.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
12
 
2
преди 9 месеца
И кое по-точно е преекспонирано? Имало малко повече истерия и страх? Тук да ни беше изпонатръшкало да видите тогава истерия и страх и през това време разни чуждестранни японисти да кават "аре кво преекспонирате..."
Слава на китайците, че са силна икономика и имат ресурс да се справят с подобна епидемия.
Що се отнася до икономическото отражението на коронавируса - нормално е да се случат сътресения. Покачването на цената на златото беше предвидена още с началото на войната между Тръмп и Китай, коронавирус тогава нямаше.
3
 
10
 
1
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ Е ПРЕЕКСПОНИРАНО!!

Да но е достатъчно като основание за да се отложи подписването на договора със САЩ !!

ТРЪМП ВЛИЗА В ПРЕДИЗБОРНА НАДПРЕВАРА С НЕРЕШЕНИ ПРОБЛЕМИ , КОИТО В ДАДЕН МОМЕНТ МОГАТ ДА ОТКЛЮЧАТ АПОКАЛИПТИЧНИ СЪБИТИЯ СВЪРЗАНИ С ИЗПУСКАНЕ НА БАЛОНА НА АКЦИИТЕ!!

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА С ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО , КОЯТО Е ТОЧЕН ПОКАЗАТЕЛ ЗА НЕСИГУРНОСТ НА СЛУЧВАЩОТО СЕ НЕ САМО В САЩ , НО И В СВЕТА!!

ИСТИНСКАТА ФИНАНСОВА ВОЙНА ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛА.
ЦЕНАТА НА ЗЛАТОТО ГО ПОКАЗВА!!

Още от Азия
Южнокорейският капиталов пазар поведе по ръст сред азиатските борси