Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Японска фармацевтична компания разработва лечение на коронавируса с антитела

Очаква се експерименталното лечение на Takeda да бъде завършено през тази година, като идеята е да се атакува вируса с антитела, взети от оздравели пациенти

Японска фармацевтична компания разработва лечение на коронавируса с антитела

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Японската фармацевтична компания Takeda Pharmaceutical ще се опита да въведе лечение с антитела срещу заболяването с коронавирус още през тази година, присъединявайки се към обещанието на световните фармацевтични дружества да увеличат усилията си за борба с глобална пандемия, съобщава Nikkei Asia Review.

"Ние вярваме, че в рамките на 9 до 18 месеца бихме могли да имаме продукт, който да разполага с реален потенциал за лечение на най-критично болните пациенти", сподели в четвъртък Раджеев Венкая, президент на звеното на Takeda за разработки на ваксини. 

Още по темата

Експерименталното лечение на Takeda - концентрация на антитела, взети от пациенти, които са се възстановили след заразяване с COVID-19, е част от съвместните усилия на индустрията за намиране на ефективно лечение и ваксини срещу новия коронавирус, който е заразил над 240 000 души по целия свят, отнемайки живота на близо 10 000 от тях.

Вече се извършват над 80 клинични проучвания за тестване на нови и съществуващи лекарства, според Международната федерация на фармацевтичните производители и асоциации (IFPMA).

Компаниите разработват лекарства за лечение на болестта, причинена от коронавируса „със светлинна скорост“, споделя Венкая по време на брифинг в четвъртък след срещата на IFPMA, в която участваха и ръководителите на Eli Lilly, Roche, Sanofi Pasteur и Johnson & Johnson.

Усилията на фармацевтичните производители ще бъдат подкрепени от ускорен регулаторен процес в САЩ. В четвъртък американският президент Доналд Тръмп разпореди на Администрацията по храните и лекарствата да ускори изследванията относно лекарствата и ваксините за коронавируса, за да се отговори на растящата нужда от подобни средства.

Takeda е най-големият работодател в областта на медицината в Кеймбридж, Масачузетс - биотехнологичната столица на САЩ - след придобиването на Shire през миналата година.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Азиатските борсови индекси се разминаха при дебюта на ZTO Express в Хонконг