IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индонезия забранява дъмпинговите цени за самолетните билети

Локализирана бе опашката на падналия самолет, в която се съдържа и черната кутия

09:23 | 07.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Индонезия забранява дъмпинговите цени за самолетните билети

След катастрофата със самолета на AirAsia Индонезия възнамерява да забрани дъмпинговите цени за самолетните билети. Причината е, че едни евентуални ценови войни могат да принудят нискотарифните авиокомпании да предприемат такива мерки за икономии, които да влияят върху безопасността на въздухоплавателното средство, заяви говорител на Министерството на транспорта в сряда по местна телевизия.

„Мярката цели да гарантира, че авиокомпаниите ще имат достатъчно пари, за да подобрят безопасността на машините", цитира DPA говорителя Хади Джурайд.

През последните години авиобизнесът в Индонезия преживя истински бум. Някои нискотарифни превозвачи понякога предлагат билети и за няколко евро. Очаква се в бъдеще най-евтиният билет да не е с повече от 40 на сто по-евтин от най-скъпите билети, добавя Джурайд. 

Досега обаче няма никакви доказателства, че именно слаби мерки за сигурност са играели някаква роля при катастрофата на машината на AirAsia. Следователите в момента проверяват дали лошото време, механичен проблем на Airbus A320 или пилотска грешка са причинили катастрофата.

Междувременно днес индонезийските екипи за издирване на останките на пътническия самолет са локализирали опашката на самолета на дъното на морето, заяви ръководителят на операцията Франсискус Бамбанг Соелистио, цитиран от Ройтерс.

„Намерихме опашката, която беше нашата основна цел днес", каза Соелистио. „Частта е намерена и позицията ѝ е потвърдена на място във втория по приоритет сектор". Опашката е именно онази част от машината, в която се намира черната кутия на самолета, записваща данни за полета.

Припомняме, че индонизийският AirAsia Airbus A320-200 падна в Яванско море на 28 декември на път от втория по големина град на Индонезия Сурабая до Сингапур със 162 души на борда. Пилотът не е изпратил сигнал за помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още