Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Китай се отваря за чужди инвестиции в корабостроенето и самолетостроенето

До пет години пък ще отпаднат пречките за вложения в автомобилната промишленост 

Китай се отваря за чужди инвестиции в корабостроенето и самолетостроенето

Снимка: Архив Ройтерс

Тази година китайските власти планират да премахнат всички ограничения за дела на чуждестранния капитал в националните предприятия в сферата на корабостроенето, самолетостроенето, автомобилната промишленост и екологично чистите горива, съобщи Държавният комитет по развитието и реформите, цитиран от ТАСС.

През 2018 г. ще бъдат отменени ограниченията за дела на чуждестранния акционерен капитал в корабостроенето (конструкторската дейност, производствения цикъл и ремонтните дейности), се казва в съобщение, публикувано в сайта на ведомството.

Аналогични мерки ще последват в самолетостроенето. Още от тази година това правило ще се прилага в производството на екологични коли, пише БТА. 

Още по темата

Китай планира да отмени до пет години ограниченията върху дела на чуждестранния капитал в предприятията от автомобилния сектор в страната, съобщи Държавният комитет по развитието и реформите на Китай, цитиран от Франс прес и ТАСС. 

В момента чуждестранните групи не могат да притежават над 50 процента в предприятия от автомобилния сектор в Китай. Този таван ще бъде премахнат от 2018 г. за производството на електрически и хибридни коли, до 2020 г. - за колите за ползване с търговски цели и до 2022 г. за личните автомобили, уточни комитетът, който има определяща роля в управлението на китайската икономика, допълва АФП.

На Азиатския икономически форум в Боао, който се проведе от 8 до 11 април, президентът на Китай Си Цзинпин заяви, че страната му планира редица мерки за значително отваряне на националната промишленост към чуждестранния капитал. 

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Оптимизмът на азиатските борси изгуби инерция часове преди срещата на Фед