IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Markit намери два партньора за изготвянето на PMI индексите в Азия

Китайската Caixin и японската Nikkei ще помагат при събирането на данните за производствената активност на континента

10:03 | 30.06.15 г.
Markit намери два партньора за изготвянето на PMI индексите в Азия

Markit Economics намери два нови партньора за изготвянето на своите данни за производството в Азия след изненадващия ход на HSBC да се оттегли, предава CNBC. Китайската анализаторска къща Caixin ще помага за статистиката от Поднебесната империя, докато японската Nikkei ще се фокусира върху останалите азиатски пазари.

Изготвянето на следения внимателно индекс на мениджърите по продажбите PMI остана единствено на плещите на Markit, след като 5-годишният договор с HSBC изтече и не беше подновен.

От Caixin посочиха, че ще се фокусират върху бизнес новините от Китай, заявявайки, че това е част от стратегия на групата за увеличаване на приноса ѝ към финансовата информация от страната.

"Споразумението може да се разшири и да включва по-нататъшно сътрудничество с Markit по отношение на финансовите данни и други услуги", отбеляза Caixin в прессъобщение във вторник.

Изготвяният досега от Markit и HSBC PMI индекс бе съсредоточен върху по-малките и средни фирми, попълвайки ниша, която не се покрива от официалните данни.

Десет други пазара в Азия вече ще бъдат покривани от базираната в Токио анализаторска къща Nikkei. В списъка попадат и някои ключови за региона икономики, като Индонезия, Хонконг, Индия, Малайзия и Сингапур.

"Бидейки една от водещите китайски компании, Caixin ще помага да се подчертае значението на тези икономически данни в и извън Китай, докато Nikkei ще допълва стратегията ни в региона с данни от Азия и бивши части на Китай", заяви Лаура Дейвис, маркетингов директор за Азия и Тихия океан в Markit.

Nikkei се разширява в Югоизточна Азия, след като удвои броя експерти, разположени в региона, показват данни от интернет страницата на компанията. През миналата година групата отвори свои клон в столицата на Тайланд Банкок и в Сингапур.

По-рано от HSBC отказаха да коментират защо прекратиха партньорството си с Markit, когато 5-годишният договор приключи. В началото на юни банката обяви значително преструктуриране, включващо план за намаляване на разходите с около 5 млрд. долара в рамките на две години и съкращение на приблизително 25 хил. служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още