IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Световната търговия се нуждае от възстановяване на доверието между страните

Руският президент призовава участниците в срещата на виско равнище в Таджикистан да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма

11:58 | 15.06.19 г. 13
<p>
	<em>Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив Ройтерс

"Световната търговия се нуждае от възстановяване на доверието между страните. Трябва да се намери изход от ситуацията с търговските войни и битките без правила в международните работи", заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, в реч на срещата на върха на Съвещанието по взаимодействие и мерки за доверие в Азия (СВМДА) в столицата на Таджикистан Душанбе, съобщава БТА.

Москва призовава участниците в срещата да засилят сътрудничеството си в борбата с тероризма.

"Трябва да засилим сътрудничеството си в разкриването и неутрализирането на терористични групировки, в блокирането на каналите им за финансиране, включително трафика на наркотици. Важно е да направим всичко възможно да не допуснем терористи да се доберат до химическо, биологическо и други видове оръжие за масово унищожение", заяви руският лидер.

Според него "понастоящем устойчива стабилност в Азия може да се постигне само чрез уреждане на кризисните ситуации и конфликтите, и с последователно противодействие на терористичната заплаха". Путин призова страните от СВМДА също "да пресекат пропагандата на екстремистки идеи".

Президентът обърна особено внимание на положението в Афганистан, "където радикални екстремистки организации, включително прогонени от Близкия изток, отново се активизират".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 0
julian12
преди 4 години
Видинкси ***, в развитите страни ползват миялни машини. Ако теб са те наели да миеш чинии ясен или са ти хвърляли угризки да ядеш или никога не си бил в САЩ. Явно вие във вашето маангалско гето не знаете какво е това миялна машина. Адски жалък тип си. И да ти кажа България НЕ Е мястото за ИТ. Преди година и половина ми предлагаха да се върна за 7К нетно. НЕ БЛАГОДАРЯ!!! Ти с твоя пилешки мозък няма как да осъзнаеш някои неща в тоя живот и такъв ще си и умреш, Комплексиран тип.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
khao
преди 4 години
ххаха, клоун. точно щото помня и за това си ми супер смешен :))) преди говореше че си такъв стесен специалист че тук нямало работа за теб, сега обратното... ако наистина работеше с високи технологии точно у нас е мястото, ама ти как да знаеш, влагата от дишуоша ти е спарил мозъка и освен да лъжеш друго незнаеш
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
ivailojelyazkov
преди 4 години
ей заблуден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 5
julian12
преди 4 години
"Абе ти не беше ли някакъв специалист по високите технологии дето у нас няма работа за хора като теб ? ... това е лошото на ниските прослойки, много лъжете и малко помните кво лъжете... айде сега марш на миялната и стига си писал !"В България има много работа за мен като професионалист по високите технологии. Да прав си, че ниските прослойки, в която спадаш и ти много лъжете и малко помните. Да ти припомня, че също така не съм само в една сфера и това, че финансите са ми в кръвта по никакъв начин не противоречи на твърдението, че съм специалист по високите технологии. Знам, че ти е трудно да го разбереш, но опитай. Помили някой от твоите приятели, който е поне ниско интелигентен (тъй като силно се знам, че нямаш умни такива ), да прочете коментара току виж му просветнало и ти успее да ти обясни за няколко часа какво имам предвид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 5
julian12
преди 4 години
И това, че ти си бил мияч говори много за това колко са ти възможностите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 5
julian12
преди 4 години
Така е. Умен съм и ги разбирам нещата. Както е казал един велик учен: Ако не можеш да обясниш нещо на 6 годишно дете, значи ти самия не го разбираш. Този велик учен се казва Алберт Айнщайн, за който не сте и чували. И понеже ти Кухий и оня *** сте на нивото на 6 годишните трябва да ви се обясни като на такива. И Аз мога да започна да говоря с цифри и събития понеже икономика и финанси са ми в кръвта, за разлика от вас, които не знете да напишете правилно едно изречение на Български език.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 6
khao
преди 4 години
те това е, паце ... обяснение на световната икономическа ситуация по дишуошърски. кратко и просто да няма неразбрали :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 7
julian12
преди 4 години
На кредит и баба знаел. Русия е с 300 милиарда излишък. САЩ са с над 200 трилиона дълг и масата от населението е удавено в кредит. Ако искаш може да почнем да работим с реални данни да видим до колко си наясно с икономическата ситуация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 7
ivailojelyazkov
преди 4 години
чиба ве проститут
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 10
ABBA
преди 4 години
Оди, извади си американска виза, оцкай у Сияйният Град на Хълма,дишай молекулите на свободата...Оти се косиш, като там че ти мине?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още