Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

До края на август НАП е събрала 18 млрд. лв. приходи

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – близо 27%

До края на август НАП е събрала 18 млрд. лв. приходи

Снимка: Архив Ройтерс

Към 31 август в Националната агенция за приходите (НАП) са постъпили 18 млрд. лв., което е 2,1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година, съобщиха от приходната администрация ден след като подобен отчет дадоха и от Агрнция „Митници“.

В края на осмия месец от годината общо данъчните приходи възлизат на 10,1 млрд. лв. От тях 2,8 млрд. лв. са от данък върху доходите на физическите лица, 1,8 млрд. лв. – корпоративни данъци и 5,4 млрд. лв. идват от ДДС.  

Още по темата

Общият размер на приходите от осигурителни вноски за периода е 7,5 млрд. лв., като от тях 4,5 млрд. лв. са за държавно обществено осигуряване, 1,9 млрд. лв. – за здравноосигурителни вноски и над 1 млрд. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване, отчитат още от НАП.

Според данните най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – близо 27%. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 15 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с почти 10 на сто спрямо същия период на миналата година, допълват от приходното ведомство. 

Според изпълнителния директор на НАП Румен Спецов освен подобрените макроикономически тенденции се отчита и все по-добро доброволно деклариране и плащане от страна на бизнеса.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
БНП Париба Кардиф: За 7 години броят на активните полици нарасна с 65%