Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Хърсев: Трябва актуализация на бюджета заради новия кабинет с новите му цели

Откакто работи служебното правителство, се наблюдава постепенно дисциплиниране на държавните финанси, твърди финансистът

Хърсев: Трябва актуализация на бюджета заради новия кабинет с новите му цели

Снимка: БГНЕС

Актуализация на бюджета e нужна, защото новото правителство ще дойде с новите си цели и приоритети, а не толкова защото обезателно трябва да се направи. Това каза в ефира на bTV финансистът Емил Хърсев. По думите му е съвсем естествено ново правителство да направи актуализация на бюджета. 

Също така според него предложението за увеличение на пенсиите с 12,5%, направено от служебния социален министър Гълъб Донев, е балансирано, възлиза на около 64 лева за пенсионер и ще замени раздаваната в продължение на няколко месеца добавка от 50 лева. 

Още по темата

„Разбира се, че с увеличението на доходите в страната, което е около 10% през последната година, трябва да се осъвременяват и доходите на пенсионерите – тези, които разчитат на фиксиран доход“, коментира Хърсев.

Според него сумите са „скромни“, но е задължително всяка държава да осигури съществуването на всеки свой гражданин и това е възможното в момента.

Що се отнася до финансовото стимулиране на бизнеса, той заяви, че никой бизнес не трябва да очаква стимули, а най-голямото стимулиране е да бъдат оставени всички фирми да работят спокойно. Много е важно да бъде гарантирана една константна и непроменлива бизнес среда. 

Хърсев допълни, че откакто работи служебното правителство, се наблюдава постепенно дисциплиниране на държавните финанси.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

3
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Че ако наистина има дисциплиниране, значи актуализацията ще е в посока намалени разходи, не обратното :)
2
 
0
 
1
преди 1 месец
Хърсев, ти само кажи в една ложа ли сте с правителствените ***. Какво трябва, майсторите ще ви кажат.

Още от Бюджет и финанси
Работна група ще решава въпроса със задълженията за пътните ремонти