Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Облекчени са процедурите за заемане на средства от кредитни кооперации

Разширен е обхватът на услугите, които ще могат да бъдат финансирани, съобщи вицепремиерът Даниела Бобева

Правителството прие промени в постановление, засягащо реда за продължаване на взаимоспомагателните кредитни кооперации на частни земеделски стопани.

Още по темата

С промените се облекчават процедурите за заемане на средства от кредитните кооперации, разширен е обхватът на услугите, които ще могат да бъдат финансирани с дейности, свързани със земеделието и е вдигнат таванът на средствата от 40 000 на 200 000 лева. Това каза на пресконференция в Министерския съвет вицепремиерът Даниела  Бобева, цитирана от БТА.

С изменението се предвижда по-голяма прозрачност и отчетност, допълни Бобева. Първоначално кредитните кооперации са имали членска маса от около 6000 души, а към момента 13 500 семейства са член-кооператорите.

Те са пряко ангажирани с производството на земеделска продукция и представляват микро- и семейни предприятия, отбеляза вицепремиерът.

По думите й в последния месец се договаря възможността Банката за развитие и Съюзът на кредитните кооперации да могат да съфинансират конкретни проекти, както и проекти, надхвърлящи сумата 200 000 лева. Това ще изпълни приоритета ни за насърчаване на малкия и средния бизнес в селското стопанство, отбеляза Бобева.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Преките инвестиции в България и през май излязоха на минус