IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска още 4 млн. лева за читалищата

Специална комисия ще оценява кои проекти, изпратени от общини и читалища, да получат финансиране

10:57 | 18.06.14 г.
Правителството отпуска още 4 млн. лева за читалищата

Допълнителни трансфери по бюджетите на общините е предвидило правителството, става ясно от проект за постановление, публикувано на сайта за Портала за обществено обсъждане. Става въпрос за средства в размер на 3,91 млн. лева, с които да бъде подпомогната финансово дейността на читалищата през тази година.

Парите идват от централния бюджет. Самото изпълнение на постановлението се възлага на министъра на финансите и на кметовете на съответните общини.

Отпусканите финансови средства ще бъдат разпределяни тематично за ремонтни дейности, художествено-творческа дейност и попълване на библиотечни фондове, както и за закупуване на специализиран софтуер.

Специална комисия ще разпредели средствата след подбор на проекти, изпратени от общините и читалищата. Критериите за оценка са дали проектът съответства на целите и приоритетите на конкурсната сесия, какво е съдържанието на проекта и дали има практическа приложимост и ефективност.

Бюджетът на проекта трябва да бъде икономически обоснован, става ясно още от мотивите на авторите на проекта за постановлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още