IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдиците на КТБ продават 51% от „Тренд асет мениджмънт“

До края на ноември кандидатите трябва да се подадат писма за интерес към управляващото дружество с дялове в три фонда

16:56 | 14.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Синдиците на „Корпоративна търговска банка“ АД (в несъстоятелност) започват процедура по продажба на съвкупност от финансови активи, включваща притежаваните от банката 51% от капитала на Управляващо дружество „Тренд асет мениджмънт“ АД.

Решението е взето от управителния съвет на Фонда за гарантиране влоговете в банки на база Закона за банковата несъстоятелност, съобщи пресцентърът на синдиците на затворената банка. 

Процедурата включва продажба и на дяловете на УД „Тренд асет мениджмънт“ АД в управляваните от него фондове - ДФ „Тренд Фонд Паричен Пазар”, ДФ „Тренд Балансиран Фонд” и ДФ „Тренд Фонд Акции”.

Продажбата ще се извърши на четири етапа, като на първия кандидатите трябва да подадат писма за интерес към  придобиването на съвкупността от финансови активи на УД „Тренд асет мениджмънт“ до 30 ноември.

През втория етап потенциалните купувачи трябва да подадат необвързващи оферти, изготвени на база
информационен меморандум.

Третият етеп предвижда подаване на обвързващи оферти, изготвени след получаване на достъп до информация, както и предоставяне на допълнителна информация по въпроси и запитвания на кандидатите.

На последния етап ще бъде избран купувач, ще се получат регулаторни разрешения и ще се сключи договор, уточняват в съобщението синдиците Кристи Маринова и Ангел Донов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още