Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Виолина Маринова: Американската мечта е постижима и в България

В разговор с Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във “Фикосота”, главният изпълнителен директор на Банка ДСК заяви, че един добър ръководител търси силния екип

гледано: 3754   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Не е нужно човек да напуска България, за да постигне американската мечта. Това може да се случи и у нас, стига да се вложат необходимите енергия и желание.

Още по темата

Това каза Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, в предаването „Бизнес среща“ на Bloomberg TV Bulgaria.

По случай третия рожден ден на телевизията, предаването има по-различен формат, като вместо Таня Кръстева, в ролята на водещ беше Илина Лилова, бизнес юнит мениджър във “Фикосота”.

Маринова посочи, че добрият мениджър не се ражда готов и често образованието и квалификацията му не са достатъчни. Като характеристики от основна важност за него тя определи умението за работа с хора и възможността да поема отговорност.

„За да е успешен един ръководител, той трябва да има до себе си успешни служители. Мениджърът трябва да споделя своя опит и да учи постоянно хората до него. Един силен ръководител не се плаши от силни служители, а търси именно такива“, коментира тя какви са предимствата да оценяваш хората от екипа си.

Виолина Маринова е на мнение, че потенциалът и качествата на даден служител са от съществена важност, но добави, че той трябва да индикира в себе си и желанието си да се развива сам.

“Предизвикателствата са онова, което кара хората да се развиват”, коментира главният изпълнителен директор, която смята, че винаги ще има проблеми. – Времената и нещата се променят, но именно трудностите карат хората да правят нещо повече и да надграждат себе си. Основното, което човек трябва да прави при проблем, е да търси решение.“

Банковият сектор Маринова определи като динамичен, още повече на фона на навлизащите в него дигитализация и автоматизация на процесите.

Според нея основните предизвикателства пред него са свързани именно с тях, но криптовалутите не представляват заплаха за него.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
10
 
2
преди 7 месеца
Гледам са ми изтрили предния пост. Сигурно им се е сторил много рязък.
На хора твърдящи подобни глупости обичам да ги питам да ми изброят кои са постигналите американската мечта в България. После от от изброените вадим тези, които не са к**** или роднини на някои определени властимащи. Да не би някой да си мисли, че преуспелите властимащи в БГ си поддържат к*****е за своя собствена сметка? Сичкото харем на политиците и престъпниците е на държавна издръжка и в някой частни дружества имащи нужда от лиценз или концесия.
1
 
27
 
1
преди 7 месеца
Виолина да каже как е стигнала до поста директор на ДСК ,но истината .
Щ ви подскажа ....свързано е много с червения цвят....все пак и него го има в американското знаме...

Още от Бюджет и финанси
Скритите „айсберги“ при депозитите