Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

А. Александров: Началото на учебната година няма да започне с обичайните тържества

Дистанционната форма на обучение на най-малките ученици зависи от протокола на МЗ при установяване на заразен от паралелка, коментира експертът

гледано: 1732   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Началото на новата учебна година няма да се отбележи с обичайните тържества, когато в двора на училището се събират всички ученици, родители и учители. Учениците от първи клас ще посрещнем в учебните стаи на 15 септември.

Повече по темата за подготовката за присъствено начало на новата учебна година в условията на пандемия разказа Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна", в предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria.

Сред мерките, които са предприети в училището, е възможността учениците да остават в собствените си стаи в рамките на целия учебен ден, като учителите ще идват при тях, стана ясно от разговора.

Александров посочи, че се работи по въпроса междучасията да не съвпадат за учениците или да са по едно и също време за много малка част от тях.

Гостът разказа, че училището предвижда срещи с родителите, като те ще бъдат помолени да вземат участие в дезинфекцията на сградата, тъй като за персонала ѝ ще бъде трудно да се справи сам.

“В крайна сметка това е наша обща грижа”, посочи той.

Александров разказа, че се обмислят и промени в учебното разписание, така че часовете по физическо възпитание и спорт например да не съвпадат за два класа или всеки от тях да провежда тези занятия на различно място. По повод на храненето на учениците той добави, че една от възможностите е и за кетъринг.

По думите на експерта носенето на маски от по-малките ученици може да се окаже предизвикателно, но той посочи, че все пак това не е невъзможно - добър вариант е да се случва под формата на игра. “Родителите също трябва да помогнат в тази насока”, изтъкна Александров.

“Работим на принципа да създадем възможно най-добри условия, в които да няма близък физически контакт”, коментира той.

По отношение на опцията за въвеждане на дистанционна форма на обучение за учениците от първи до четвърти клас гостът обясни, че това ще се случва в зависимост от протокола на здравното министерство. Той трябва да предвижда дали в случай на установен заразен с коронавирус в дадена паралелка целият клас ще бъде поставян под 14-дневна карантина, каквато е практиката в повечето европейски страни. 

Целия разговор с Асен Александров вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Л. Дацов: Бюджет 2021 може да бъде под контрол, без значителни отклонения