Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Аутсорсинг секторът продължава да търси кадри

Предимство на България като аутсорсинг дестинация е езиковата подготовка на работната сила, каза Георги Георгиев, изпълнителен директор на Adecco България

Аутсорсинг секторът продължава да търси кадри. Към април в сектора работят 15 000 души в цялата страна, като 90% от тях са в София. Въпреки това има глад за поне още 2 000 души, на които секторът може да осигури високоплатена работа с перспектива за развитие. Това каза Георги Георгиев, изпълнителен директор на Adecco България в предаването Investbook с Дориана Ранкова по Bloomberg TV Bulgaria.

Предимство на България като аутсорсинг дестинация е езиковата подготовка на работната сила, каза Георгиев. Според него предимството на българските кадри се откроява в Централна и Източна Европа. Въпреки това представата за сектора е изкривена. "Повечето хора имат грешна представа какво означава „аутсорсинг“ - че там се вършат едни монотонни, глупави процеси, което е ужасно далеч от истината", посочи той. 

И подчерта, че повечето от фирмите в България са световни лидери, които внасят своето ноу-хау за работа в международна среда. По думите на Георгиев рядко могат да се намерят страни Европа, където се говорят толкова много езици като в България. Той даде за пример Румъния, където въпреки че италианският и френският са много разпространени, владеенето на немски не е много популярно.

„В нашите центрове например се говорят 20 различни езици, 95% от които от българи.“

Не финансираме обученията си с европейски програми, тъй като са много мудни и тромави, каза той, подчертавайки, че нуждите на неговия бизнес се променят понякога ежеседмично.

„Една програма, на която й трябват три месеца само да бъде дефинирана и одобрена, може да бъде изведена от бизнес реалността в това време“, обясни Георгиев.

Георги Георгиев ще бъде гост на конференцията по въпросите за нуждите на IT сектора, организирана от Клуб Investor на 25 април 2016 в Гранд Хотел София.

Още интервюта можете да видите в Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 2382   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

Клуб Инвестор се провежда с любезното съдействие на XAPT Solutions, Colliers International, Adecco, Bulpros, Aon Bulgaria, SoftServe Bulgaria.

Институционални партньори на Клуб Инвестор са Индустриален Холдинг България, Елана Финансов Холдинг, Българска аутсорсинг асоциация, SeeNews, Германо-Българска индустриално-търговска камара, БАИТ и Асоциация Телекомуникации.

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Евгения Маринова

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Васил Банов: Балонът на биткойна трябва да се спука и ще се спука