Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Джейми Даймън: Шансът за търговска сделка е 80%

Пониженията на финансовите пазари са заради опасенията да не се преобърне световната търговия, смята директорът на JPMorgan

Джейми Даймън: Шансът за търговска сделка е 80%

Снимка: Ройтерс

Все още има 80% вероятност САЩ и Китай да постигнат сделка в търговския си спор. Това мнение изказа пред Bloomberg Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co.

„Според мен двете страни увеличиха напрежението, но от това, което чувам, са направили огромен напредък. Стотици страници подробни споразумения относно интелектуалната собственост, технологиите, субсидиите, държавните предприятия, митата, както и някакъв вид начин за осигуряване прилагането. Сега срещаме поредно препятствие по пътя. Понякога тези туитове не се оказва да са с толкова лошо отражение. Не мисля, че ще могат да сключат сделка  до петък, но се надявам тези мита да не бъдат въведени, а двете страни да завършат споразумението си. Каквито и да са били шансовете преди, все още според мен има 80% вероятност да постигнат сделка“, каза той.

По думите му шансовете да се случи нещо лошо вече са двойно по-големи, каквито и да са били очакванията ни за тях – 2%, 5% или 10% - сега са вече удвоени. Точно затова и пазарите реагират, тъй като те не изпитват тревога само от прякото отражение, а в резултат да не бъде преобърната световната търговия – да не се случи забавяне на икономическия ръст предвид прогнозите за забавяне в много икономики по света.

Целия коментар вижте във видео материала на  Bloomberg ТV Bulgaria! 

гледано: 2194   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 година

Още от Bloomberg TV
Л. Дацов: Бюджет 2021 може да бъде под контрол, без значителни отклонения