IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евро 2020 – бавното завръщане към старото нормално

На стадиона се влиза все едно, че пътуваш през граница, разказва Антоанета Николова

18:28 | 11.06.21 г.
Евро 2020 – бавното завръщане към старото нормално

При изключително строги мерки за сигурност ще се проведе Европейското първенство по футбол (Евро 2020), тъй като това ще бъде генерална репетиция за връщане към нормалното, за да може спортът да радва своята публика не само през екрана. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Антоанета Николова, журналист в Euractiv.

„В Рим има изградени структури, където хората да могат да наблюдават и да споделят емоциите. Зоната около стадиона е блокирана вече. Ще има невероятно шоу за откриването с пиротехника, ще прелетят парадните акробатични изтребители на Италия“, разказа още тя. 

Европейското първенство по футбол ще бъде открито с мач между Турция и Италия. От думите на журналиста стана ясно, че за първенството са пристигнали едва около 1000 турски фенове, тъй като гражданите на Турция не могат да пътуват в Европейския съюз заради задължителната карантина.

„На стадиона се влиза все едно, че пътуваш през граница. Необходим ти е негативен тест за COVID-19. Всеки един закупен билет има определена времева рамка за влизане в стадиона. Всеки един човек има определен час, в който може да се яви, за да влезе в стадиона, където има 48 входа“, уточни тя.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още