IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HyperScience – в полза на мащабната офисна дейност

Решението на компанията намалява времето за обработка на документите, за извличане на данни, за последваща обработка

15:49 | 26.02.18 г.
<p>
	<em>Илюстрация:&nbsp;<strong>&nbsp;<a href="http://www.bloombergtv.bg/" target="_blank">Bloomberg TV Bulgaria</a>.</strong></em></p>

Илюстрация:  Bloomberg TV Bulgaria.

През последните години автоматизацията придоби съвсем различно измерение от гледна точка на софтуерните продукти и последните иновации. Всъщност ние използваме изцяло компютърни алгоритми, т. нар. deep learning - невронни мрежи за реимплементация на процеси, които хората извършват като ежедневна дейност по автоматизиран начин. Това каза Красимир Маринов, съосновател на HyperScience, в технологичното предаване Update по Bloomberg TV Bulgaria.

„Например има хора, които превеждат бланки, пренасят текст от носители, които не са в електронен вид в електронен – четат документи, извличат информация, въвеждат я и я оформят. Има хора, които сортират бланки по цял ден“.

Той посочи, че това е все още голяма част от чисто оперативната дейност на финансовите и държавните институции.

„Това, което ние правим, е от една страна изцяло автоматизиране на тези процеси и от друга страна оптимизиране, намалявайки броя на хората, които са необходими и най-вече намаляване на времето за обработка на документите, за извличане на данни, за последваща обработка“.

Основана през 2013 г. от Красимир Маринов, Владимир Цанков и Питър Бродски, компанията вече има два офиса - в София и Ню Йорк, като за това време успява да привлече и инвестиции от 20 млн. долара. Днес екипът им наброява 50 души и продължава устойчиво да нараства.

Стартъпът разработва продукти за автоматизиране на различни процеси в офиса, традиционно извършвани от човешка ръка до този момент, като за това компанията разчита на последните иновации в изкуствения интелект, като deep learning (дълбоко обучение) и computer vision (компютърно зрение).

Чрез мощна технология в сърцевината си, продуктът HyperExtract автоматично идентифицира вида на документа, сегментира съдържанието му и извлича съответната информация от него. С решенията, които компанията предлага, организациите спестяват ценен ресурс от време и пари, тъй като служителите им вече не трябва да прекарват времето си в ръчно сортиране на набори от входящи формуляри, обработване на нечетливи сканирани документи, четене на ръкописен или лошо отпечатан текст, или ръчно въвеждане на масивни данни в софтуерна база. От своя страна, това води до възможността организациите да се фокусират върху същината на своя бизнес и да подобрят своята конкурентоспособност.

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още