IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кого ще ударят тарифите на Тръмп?

Живеем в динамична и конкурентна търговска среда, заяви Елена Поптодорова

12:30 | 10.06.18 г.
Кого ще ударят тарифите на Тръмп?


С въвеждането на тарифи (за алуминия и стоманата) президентът на САЩ Доналд Тръмп не атакува големия проблем – Китай. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия договор, в предаването “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков. 

„Мерките, които Тръмп предприема, не успяват да ударят истински Китай, който дава половината от производството на стомана в света, а всъщност атакува повече или ефектът е по-силен върху Европа, Канада и Мексико, които дават 12% от тази продукция“, каза дипломатът.

Тя не се съгласи с определянето на ситуацията като търговска война, като каза, че живеем в динамична и конкурентна търговска среда, а търговските отношения преминават през спадове и висини.

Поптодорова определи като необясними действията на американския президент заради рекордно ниската безработица в САЩ от 3,8%.

Очевидно Тръмп иска да покаже на всички, че действа и постига практически резултати, каза Елена Поптодорова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още