Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Наблюдава ли се преструктуриране на българската икономика?

През последните години износът на продукти с висока добавена стойност расте, твърди финансистът Юлиан Войнов

гледано: 1691   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

При много ниските нива на иновации и на инвестиции в иновации в България няма как да очакваме бизнесът да произвежда продукти с висока добавена стойност. Но въпреки това през последните години износът на такива продукти расте. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансистът Юлиан Войнов.

„Трябва да се направи сериозна разбивка на въпроса защо този износ расте. Една от причините е сериозното увеличение на производството във военно-промишления комплекс. Там ръстът на експорта е наистина сериозен, като дори надминава нивата от 1 млрд. лева", добави той. 

Още по темата

Според Войнов последните данни на статистиката показват, че по отношение на износа Бъгария постига много сериозни резултати, като надминава очакванията, заложени в основните правителствени документи.

„В момента България набляга върху износа на продукти с висока добавена стойност за сметка на такива с ниска добавена стойност, като нефтопродукти, минерали, масла, полезни изкопаеми. Ако този тренд продължи, то тогава ще можем да говорим за едни сериозно структурно преобразуване на българската икономиката", коментира още гостът.

Вижте още във видеото.


 

По статията работиха: автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Ралица Пейчева

Коментари (3)

0
 
5
 
3
преди 2 месеца
Не само - включително съфорумеца Бат Пешо обясняваше как всички трябва да се изхранваме с гледане на домати докато си пращаше децата по чужбина. Въобще до скоро половината форум бе убеден, че повече от село и сервитьорки не ни трябва. Властта е само отражение на масовата тъпотия на нацията.
3
 
6
 
2
zelka007 до: doba
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
хммм ... то доскоро бащицата говореше за преквалификация в овчари и козари, щото много се търсело... като цяло всичко се случва напук на правителството и общинските власти. а дано се научим да ги подменяме и тях с кадърни хора ...
2
 
8
 
1
преди 2 месеца
А преди време 'сините' ни обясняваха, как ще се изхранваме само с туризъм и селско стопанство...

Още от Bloomberg TV
Васил Банов: Балонът на биткойна трябва да се спука и ще се спука