Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Николай Недев: За предприемачите все още е труден достъпът до рисков капитал

За да имаш успех трябва да намериш пазарна ниша и да имаш фокус, препоръча съоснователят на Browswave

Николай Недев: За предприемачите все още е труден достъпът до рисков капитал

Снимка: Pixabay

Успехът идва, когато имаш фокус. Когато си онлайн търговец, един от най-важните фактори е да имаш конкурентни цени. Правейки нещо, трябва да бъдеш отдаден на 100%, препоръча в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria Николай Недев, съосновател на Browswave.

Още по темата

Според него на това се дължи формулата за успех на Browswave, идеята за когото е породена от решен проблем в Laptop.bg.

"Решихме да създадем софтуер, който да следи цените. Това нарасна като нужда и го обособихме като отделна компания. Дейността обхваща почти цяла Европа, покриваме около 40 държави, някои от които в пълния сегмент на "consumer electronics", информира Недев как фирмата е открила своята пазарна ниша и поясни, че .фонд за развитие на софтуер от Laptop.bg е помогнал за първоначалната инвестиция за компанията, след което приходите постъпват от клиенти.

Недев разкри, че присъединяването към международната система Endeavor им е осигурило контакти и валидация, че това, което правят те, може да бъде успешно и на световно ниво.

"Ние можем да продаваме на производители. Събираме продукт, име, цена, както и спецификацията", разкри съоснователят на Browswave.

Той обясни, че на пазара на мобилни устройства сега се потребяват основно смартфони, а лаптопите се ползват основно за работа.

По повод предприемаческата екосистема в България Николай Недев изрази мнение, че проблем за нея все още е затрудненият достъп до рисков капитал, в сравнение с Европа или САЩ.

Според него българите са по-консервативни, все още не са склонни на риск, но положителната новина е, че това се променя с времето.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Ще помогне ли реално мярката 60/40?