Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

„Телелинк“ се насочва към продажба на акции

Плановете включват на борсата да се предлагат до 30% от акциите на дружеството, като това няма да бъде първично публично предлагане, посочва Любомир Минчев

„Телелинк“ се насочва към продажба на акции

Снимка: Телелинк

От цялата група на „Телелинк България“ най-голяма част представлява „Телелинк Бизнес Сървисис“, която вече има глобални клиенти. Нейната зрялост като компания позволява да бъде привлечен нов голям инвеститор, като за момента се разглеждат възможностите да бъде предложена на институционални инвеститори на Българска фондова борса (БФБ), както и на борси извън страната, споделя председателят на Съвета на директорите на дружеството Любомир Минчев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Минчев отбеляза, че ще продължи да контролира 51% от компанията с обещанието, че тя няма да бъде продадена през следващите 2 години.

„За нас голямата цел ще бъде чрез достъпа до ликвидни акции да възнаграждаваме служителите си и да привличаме повече таланти. Голямата битка на пазара на услуги е именно за привличането и задържането на кадри“, посочва той.

Минчев подчерта, че всяко едно подразделение на „Телелинк България“ ще бъде отворено за инвеститори.

Той коментира и възможностите за излизане на Българската фондова борса: „Предимството от пускането на акции на БФБ е, че все пак това е пазарът е у дома. В чужбина търсим борса, на която вече имаме клиенти, чиито имена са много разпознаваеми и референциите от тях ще са в помощ“.

Минчев поясни, че плановете са на борсата да бъдат предлагани до 30% от компанията, като това няма да бъде първично публично предлагане, а на съществуващи акции.

„Средствата от продажбата ще се използват за инвестиции в нови технологии и нови компании“, добавя още той.

гледано: 5216   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Фед ли е причината пазарите да са в отбранителна позиция?