Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

ДНСК отне разрешението за строителен надзор на „Инекс консулт" ООД

Причината са допуснати редица нарушения

ДНСК отне разрешението за строителен надзор на „Инекс консулт" ООД

Снимка: Рixabay

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) отне удостоверението за строителен надзор на фирма „Инекс консулт“ ООД. Причината са допуснати редица нарушения на Закона за устройство на територията, съобщи ДНСК.

При строеж на жилищна сграда във Варна компанията е допуснала изпълнение при съществуващи отклонения от одобрения инвестиционен проект, за което от заместник-началника на ДНСК е издадено наказателно постановление с наложена имуществена санкция в размер на 2 500 лв. Постановлението не е обжалвано и е влязло в сила на 2 септември 2015 г.

Според ДНСК „Инекс консулт“ не е спряла своевременно основен ремонт на хотел „Мираж“ в комплекс „Слънчев ден“ край Варна при безспорно установени нарушения. От Дирекцията е издадено наказателно постановление, потвърдено от Варненски районен съд. То е влязло в сила на 28.01.2016 г. след изменение на наложената имуществена санкция от страна на съда.

В качеството си на консултант по договор, възложен от Международен панаир Пловдив АД, компанията е изготвила комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционен проект за ремонт на апартаментен хотел “Мираж“, Варна.

В него липсва оценка за съответствието на инвестиционния проект с подробния устройствен план, с правилата и нормативите за устройство на територията, с други специфични изисквания към определени видове строежи и изисквания на влезли в сила административни актове.

За нарушенията е издадено наказателно постановление от заместник-началника на ДНСК с наложена имуществена санкция в размер на 30 хил. лв. След обжалване, постановлението е потвърдено от Административен съд – Варна и е влязло в сила на 23.02.2016 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Собственикът на BauMax иска да придобие веригата "Хит Хипермаркет"