Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Експерти предоставят лаборатории за изпитване качеството на материалите за саниране

Сдружение настоява фирмите за енергийна ефективност да се включат в регистър

Експерти предоставят лаборатории за изпитване качеството на материалите за саниране

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Ще предоставим на Министерството на регионалното развитие и благоустройството експерти и лаборатории за изпитване качеството на материалите, ако има съмнения за нередности при санирането. Това съобщава Светослав Младенов, който преди два месеца пое поста на изпълнителен директор на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“.

От сдружението са готови да си партнират с държавната администрация, пише в прессъобщение на браншовия съюз.

„Ще оказваме подкрепа във връзка с инициативите и дейностите, които правителството е поело за следващите десет години във връзка с енергийната ефективност, качеството на материалите, дори по отношение на работната ръка, което се очертава като много сериозен проблем в бъдеще“, посочва Младенов.

Той подчертава, че сдружението адмирира идеята за саниране на жилищните блокове у нас, но настоява да бъде гарант за качественото изпълнение на работата, тъй като всички негови членове са в известна степен и потенциални изпълнители на проекти по програмата.

Още по темата

От Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ настояват и за създаване на регламент, в който да бъде включен регистър на фирмите в бранша.

По последни данни ангажирани със санирането са около 3 хил. предприятия от малкия, средния и големия бизнес.

„Само така сивият сектор ще бъде осветлен, а качеството на услугите гарантирано“, убеден е Младенов и като пример посочва задължението на членовете на Сдружение „Български врати, прозорци и фасади“ да предоставят при приемането си финансова информация за извършените социални плащания, което означава липса на задлъжнялост към наетите лица и държавата по отношение на заплати и осигуровки.

Изпълнителният директор на сдружението съобщава, че през следващите шест месеца предстои разширяване  на дейностите на браншовия съюз в международен план.

„Като представители на страна членка на ЕС при нас има чужди компании, които оперират в България – производство, внос и търговия. Това ни ангажира с международни институции, пряко свързани с работата на сдружението, и ни задължава да си партнираме с европейските институции на едно по-високо ниво, където се вземат решения, които засягат целия сектор“, информира Светослав Младенов.
 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Обемът на строящите се офис площи в София надхвърля 450 хил. кв. м