IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата на строителите настоява за среща с ОЛАФ

Организацията декларира законосъбразно участие в търговете по европроекти

09:35 | 11.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За незабавна среща с Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) настоява Камарата на строителите в България (КСБ). Писмо на КСБ е изпратено до Виле Итала, директор на ОЛАФ.

Според Камарата се разпространява подвеждаща информация за изразходването на европейски средства. В писмото си тя изтъква, че в Централния професионален регистър на строителя са включени близо 5100 фирми, включително чужди компании, в които са заети над 250 хиляди души. 

Организацията декларира, че нейните членове работят спазвайки законите в България и европейските нормативи. 

„Конкурсите и обществените поръчки се провеждат съгласно българското и европейското законодателство и вярваме, че в нашата страна съществуват достатъчно институции, които работят добре и гарантират тяхната законност и прозрачност.

С оглед на наближаващите европейски избори, които през 2019 г. съвпадат и с местните избори в България, ставаме свидетели на неприемливи медийни атаки, зад които прозират политически интереси“, пише Камарата и обвинява медии в разпространение на фалшиви новини и атаки срещу строителни компании.

Без да споменава имена, КСБ се обявява против свързването на убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова с „Джи Пи Груп”, като го определя като „зловеща манипулация“.

„КСБ счита, че всички договори по европейските програми са реализирани и приключили законосъобразно, и съответно под контрола и одита на българските и европейските институции“, се казва в позицията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още