Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Концесионери ще стопанисват 20 години плажовете „Крайморие“ и „Приморско-юг“

Правителството актуализира Плана за действие за държавните концесии за периода 2019 - 2020 година, качва ги в информационния раздел на Националния концесионен регистър

Концесионери ще стопанисват 20 години плажовете „Крайморие“ и „Приморско-юг“

Снимка: архив, Ройтерс

Министрите актуализираха Плана за действие за държавните концесии за периода 2019 - 2020 година, съобщи правителственият пресцентър. Те приеха предложенията на Координационния съвет по концесиите, след като министърът на туризма е поискал да се включат нови проекти и да се направят промени за концесии за морски плажове. Актуализираният План за действие ще бъде публикуван в информационния раздел на Националния концесионен регистър.

Още по темата

Определени са концесионери на морските плажове „Крайморие“ в община Бургас и „Приморско-юг“, община Приморско, област Бургас, информира правителствената пресслужба.

Морски плаж „Крайморие“ с чадър до 10 лева

За морски плаж „Крайморие“ концесионерът „Булсевън“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да предоставя цена за 1 брой чадър в размер до 10 лева с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методиката за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 10,10 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 48186,18 лв. без ДДС.

Морският плаж „Приморско-юг“ ще е с чадър до 7 лева

За морски плаж „Приморско-юг“ концесионерът „Луксор Прим“ ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 години да предоставя цена за 1 брой чадър в размер до 7 лева с ДДС и цена за 1 брой шезлонг в размер до 7 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от кабинета Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 2,80 на сто без ДДС.

Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 118,189 хил. лв. без ДДС. Инвестициите за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 203,280 хил. лева с ДДС.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Предизвикателствата пред имотния пазар в Пловдив и Стара Загора след COVID-19