Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Нанков: Длъжници сме на Северна България

Министърът на регионалното развитие обяви, че този мандат ще се реализират важни инфраструктурни проекти в региона

Нанков: Длъжници сме на Северна България

Снимка: БТА

Длъжници сме на Северна България и в този мандат ще реализираме важни инфраструктурни проекти, най-вече автомагистрала "Хемус". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на днешната церемония за първа копка на ремонта на пътя Търговище - Разград в близост до село Трапище.

Министър Нанков подчерта, че процедурата за строителството на 16.3 км от автомагистрала "Хемус" - участъкът от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци" в посока Търговище е на етап класиране на участъците.

По думите му преди дни са отворени ценовите оферти, като се очаква скоро комисията да излезе с решение. За другия участък - на близо 10 км от автомагистрала "Хемус" - между Ябланица и Боаза вече сме пред сключване на договор, допълни министър Нанков.

Той съобщи още, че се планира с постановление на правителството да се осигурят средства за ремонта на пътя Разград - Кубрат и Кубрат - Тутракан. От понеделник започва и ремонт на участъка в най-тежко състояние на пътя от Лозница до връзката с пътя Русе-Варна.

Той подчерта, че ремонтът на пътя Търговище - Разград се финансира от Оперативна програма "Региони в растеж". Стойността на инвестицията е над 15 млн. лв., а срокът на приключване на строителните дейности е 15 месеца.

Около 9 000 000 лева с подкрепата на оперативната програма "Региони в растеж" ще бъдат вложени в рехабилитацията на 15-километров участък от пътя Варна-Добрич-границата с Румъния, съобщи по-късно той на символичната първа копка, която бе направена днес в добричкото село Стожер.

По думите му пътят, който е в тежко състояние, е много натоварен, затова обновяването му е дългоочаквана придобивка. Отсечката е най-бързата връзка за румънските туристи със Северното Черноморие.

Максимално ще се стремим да не затрудняваме движението, ще работим на по-малки "прозорци", но при всички случаи ще има участъци с една лента на движение, добави председателят на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

През този мандат приоритет ще бъде пътната инфраструктура в Северна България, коментира министър Нанков. Той поясни, че с въвеждането на тол системата ще се осигурят три-четири пъти повече приходи - главно от транзитно преминаващи тежкотоварни автомобили, и ще има по-големи възможности за модернизация на пътищата.

По статията работи: Виктория Тошкова
Още по темата: България

Последни новини

Коментари (0)


Още от България
Инспекцията по труда провери почти 5 хил. строителни фирми през 2017 г.