IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтът на тунел „Кривия” ще струва над 3,2 млн. лв.

Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД, а стойността на техния договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС

16:56 | 10.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ремонтът на тунел „Кривия” през Кресненското дефиле ще струва над 3,2 млн. лв. с ДДС. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ). Оттам уточниха, че парите ще бъдат осигурени от бюджета на ведомството.

Общата дължина на съоръжението е 343 м. Строителният надзор се осъществява от „Пътконсулт 2000“ ЕООД. Техният договор е на стойност 54 720 лв. с ДДС.

Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни, става ясно от прессъобщението. Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД "Геопът - Тунел Кривия", в което са: "Геострой" АД и "Пътстрой-92" АД.

Предстои да бъде направено геотехническо обследване на съоръжението, технически проект и основен ремонт на тунела.  Ще се изгради нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветление и други системи, повишаващи безопасността на движение.

Заради извършването на проучвателно-проектантски дейности днес до 17 часа, както и в предстоящите работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, движението по път I-1 (Е-79) в района на тунела ще се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и указанията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни дейности, за да не се затруднява трафикът, уточняват от АПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още