IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ издава най-голямата облигационна емисия у нас за 120 млн. евро

Емисията е най-голямата в България до момента

14:20 | 11.09.07 г.
БДЖ издава най-голямата облигационна емисия у нас за 120 млн. евро
Български държавни железници (БДЖ) планира да издаде облигационна емисия на стойност 120 млн. евро. Ако е успешна тя ще бъде най-голямата облигационна емисия в България до момента.

Новината идва от Насърчителна банка, която е водещ мениджър по емисията заедно с Дексиа Комуналкредит Банк, Виена и Депфа Банк, Лондон.

Средствата от емисията ще се използват за ремонт на товарни вагони, с което БДЖ ще отговори на повишеното търсене на жп товарни превози, както и за преструктуриране на стари задължения на държавния превозвач. Срокът на облигационната емисия е 10 години с 2 години гратисен период. Емисията ще се организира при условията на частно пласиране.

Очаква се процедурата по изготвянето на необходимата документация и записване на емисията да приключи в срок до два месеца.

Трите банки ще организират поредица от презентации пред български и чуждестранни инвеститори, за да запознаят максимално широк кръг от заинтересовани с условията по емисията.

Организацията и пласментът на облигационната емисия ще бъдат извършени без разноски за БДЖ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още