IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Евроинс Иншурънс Груп" придобива 49% от руска застрахователна компания

Сделката ще се реализира чрез увеличение на капитала за 3,6 млн. евро и предстои да бъде одобрена от регулаторите

12:12 | 17.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

“Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ) придобива значителен дял в руското застрахователно дружество ООО РСО „Евроинс“, съобщават от застрахователната компания.

Сделката е подписана вчера, 16 ноември, и ще бъде финализирана след одобрение от регулаторните органи.

ООО РСО „Евроинс“ е специализирана в сегмента на общото застраховане в Русия. Компанията развива дейност в страната от 2003 г., като предлага 50 продукта.

През 2016 г. руската компания реализира 21 млн. евро премиен приход (40% ръст на годишна база).

ЕИГ ще придобие 49% от компанията чрез увеличение на капитала за 3,6 млн. евро, уточняват от българската застрахователна група.

С придобиването на руското дружество ЕИГ ще разшири дейността си в Източна Европа и ще затвърди позицията си на водеща застрахователна група в региона, посочва се в съобщението.

Придобиването е и в унисон със стратегията на компанията за разрастване в страните от ОНД, които имат значителен потенциал за растеж предвид ниското проникване на застрахователни продукти и тенденцията за последваща консолидация на пазара, допълват от компанията.

Към момента ЕИГ развива дейност в 8 страни, в които обслужва над 2,5 млн. клиенти. Дружеството предоставя услугите си в България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови операции в Италия, Испания и Полша.

В първите 4 страни компанията притежава свои дъщерни дружества като „Евроинс Румъния“ е сред трите най-големи в сектора на общото застраховане.

След придобиването на руската компания, годишните приходи от застрахователни премии на ЕИГ ще надхвърлят 400 млн. евро, а групата ще бъде представена на пазари с население от над 200 млн. души. 

През последните години ЕИГ придоби застрахователния бизнес на германската Talanx International в България и Украйна – съответно „ХДИ Застраховане" и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - "Интерамерикан", на QBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк, припомнят от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още