Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Еврохолд: Оказваме пълно съдействие относно проверката на КФН

ОТ дружеството определят акцията като "закономерна и очаквана стъпка" с оглед на значимостта на сделката с ЧЕЗ Груп

Еврохолд: Оказваме пълно съдействие относно проверката на КФН

Снимка: Еврохолд България

Българският публичен холдинг „Еврохолд“ оказва пълно съдействие на Комисията за финансов надзор (КФН) по отношение на започналата проверка на регулатора относно сделката за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха от дружеството в съобщение до медиите. 

Още по темата

“Еврохолд приема започналата проверка за закономерна и очаквана стъпка с оглед значимостта на сделката за активите на ЧЕЗ в България, предоставя всички необходими и изискани от комисията документи и осигурява пълен достъп до информацията за дейността на дружеството на служителите на надзора.”, посочват от компанията.

Основната цел на КФН е да провери финансовото състояние и капацитет на дружеството с оглед бъдещите придобивания, включително на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и „ЧЕЗ Електро България“ АД, информира Комисията в сряда.

КФН подчертава, че по закон електроразпределителните дружества са част от националната европейска критична инфраструктура с пряко отношение към националната сигурност.

Регулаторът твърди, че проверката на получилия ексклузивност кандидат за придобиването на активите на ЧЕЗ е част от стриктния надзор по отношение на поднадзорните лица и публични дружества.

За проверките са информирани прокуратурата и ДАНС.

Акционерите на „Еврохолд България“ одобриха увеличение на капитала на компанията с близо 80 млн. лв. до 277 млн. лв. чрез емитирането на нови акции.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
През април средната цена на електроенергията на БНЕБ е била 84,62 лв/МВч