Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Еврохолд иска да увеличи капитала си с близо 80 млн. лв.

Набраните средства ще бъдат използвани за подсилване на капиталовата позиция на групата, както и в подкрепа на нейната експанзия

Еврохолд иска да увеличи капитала си с близо 80 млн. лв.

Снимка: Еврохолд България

 

Акционерите на Еврохолд България АД одобриха увеличение на капитала на компанията с близо 80 млн. лв. до 277 млн. лв. чрез емитирането на нови акции. Решението беше взето днес на извънредно общо събрание на дружеството, съобщават от публичната компания.      

Още по темата
Еврохолд ще емитира до 80 млн. нови привилегировани акции, всяка с номинал 1 лв. и емисионна стойност 1.95 лв. По този начин холдингът може да набере до 154 млн. лв. Набраните средства ще бъдат използвани за подсилване на капиталовата позиция на групата, както и в подкрепа на нейната експанзия.    

"Подробна информация се съдържа в проспекта за публично предлагане на ценни книжа, който вече е представен за одобрение в Комисията за финансов надзор", посочват още от Еврохолд. Мениджър по емисията е Евро-Финанс АД, един от най-големите инвестиционни посредници в България.

Еврохолд отправи обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България на 1 април, като на 17-ти април стана ясно, че холдингът е получил и ексклузивност в преговрите. 

От Еврохолд вече заявиха, че участват самостоятелно в процедурата. 

Компанията смята да финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.  

"Намерението за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за устойчив растеж", обясняват от най-големия публичен холдинг в България.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX започна седмицата с лек ръст