Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Нито една партия не предложи кандидат за председател на КЕВР

Така длъжността ще продължи да изпълнява досегашният председател на регулатора Иван Иванов, чийто мандат изтече през април

Нито една партия не предложи кандидат за председател на КЕВР

Снимка: КЕВР

Нито една от политическите сили не предложи кандидат за председател на Комисията за енергийно регулиране до крайния срок, който бе днес. 

Още по темата

Така длъжността ще продължи да изпълнява досегашният председател на регулатора Иван Иванов, чийто мандат изтече през април. Това беше втори опит за избор на ръководител на комисията, информира БНР.

Първият път единственият кандидат Пламен Младеновски, директор на дирекция "Електро-и топлоенергетика" в регулатора, който бе предложен от ГЕРБ, се оттегли. Като причина Младеновски посочва наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен неправомерно, а не на база неговите експертни качества. Предстои да бъде стартирана нова процедура вероятно през септември.

Според председателя на парламентарната енергийна комисия Валентин Николо основна роля за оттеглянето на неговата кандидатура е изиграл „кръгът Манолова“, чиито представители са започнали да оспорват неговата експертиза.

Същевременно процедурата за избор на 4-ма нови комисари ще продължи с изслушването на осемте кандидати.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Енергетика
КЕВР не откри нарушения в сметкитe на "Топлофикация София" за ноември