IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският парламент ще бъде свикан на 17 декември

На 19 декември е предвидено кабинетът на Джонсън да представи своята законодателна програма пред парламента

22:43 | 25.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Британският премиер Борис Джонсън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Ройтерс

Британският парламент ще се събере на 17 декември, няколко дена след предсрочните парламентарни избори в Обединеното кралство, които ще се проведат на 12 декември, информира Ройтерс, позовавайки се на съобщение на кабинета. 

От „Даунинг Стрийт“ уточняват, че това ще се осъществи, ако сегашният премиер Борис Джонсън запази своя пост.

На 19 декември е предвидено кабинетът на Джонсън да представи своята законодателна програма пред парламента.

В своето съобщение британското правителство посочва още, че ако трябва да има смяна на кабинета на 12 декември, плановете относно заседанията през следващите дни ще бъдат изменени.

Великобритания се подготвя за предсрочни избори три години преди изтичането на мандата на сегашното правителство, тъй като парламентът остава в безизходица по въпроса за излизането на Кралството от Европейския съюз (ЕС).

Британските депутати продължават да не намират общоприемливо решение на Brexit, което хвърля сянката на политическа криза върху една от големите световни икономики.

Консерваторите на Джонсън водят на опозиционната Лейбъристка партия на Джереми Корбин в предварителните анкети за предстоящите избори, но има още две седмици преди вота и все още е трудно да се предвиди кой ще бъде краен победител, тъй като Brexit замъглява перспективите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още