Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Credit Suisse отчете 90% ръст на печалбата си преди данъците

Стратегията за преструктуриране на швейцарската банка, стартирана преди две години, дава все по-добри резултати

Credit Suisse отчете 90% ръст на печалбата си преди данъците

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарската банка Credit Suisse отново отчете по-силен от очакванията ръст на печалбата, докато кредиторът преминава през програма за преструктуриране, стартирана преди две години от главния изпълнителен директор Тиджане Тиам, предава Financial Times.

Коригираната печалба преди данъците възлиза на 620 млн. франка за трите месеца до края на септември, с което задминава очакванията на анализаторите. Сумата е с 90% по-висока спрямо същия период на миналата година.

Още по темата

Програмата за преструктуриране на Credit Suisse префокусира банката върху управление на благосъстоянието на най-богатите семейства в света, разширявайки се към Азия. В същото банката ограничи инвестиционното банкиране.

Швейцарската банка обаче този месец е изправена пред призиви да се раздели с швейцарския хедж фонд RBR Capital Advisors. RBR разкритикува „постоянното слабо представяне“ на Credit Suisse и предложи разделянето на инвестиционното банкиране и управлението на активи в независими компании.

Тиджане заяви, че резултатите за третото тримесечие показват „напредъка, който правим в създаването на положителен оперативен ливиръдж“.

Credit Suisse е сравнително оптимистично настроена и за последните три месеца на годината.

Очакваме глобалния икономически растеж да остане силен като цяло през четвъртото тримесечие, което може да окаже значителна подкрепа за нашата дейност въпреки продължаващата геополитическа несигурност“, каза банката.

През април Credit Suisse стартира продажба на акции и се отказа от плановете си да листне на борсата швейцарското си подразделение – ход, който целеше най-накрая да премахне страховете около капиталовата ѝ мощ.

Резултатите за третото тримесечие показват, че съотношението на базовия капитал от първи ред – ключов индикатор за финансовата сила – съответства на очакванията на анализаторите на ниво от 13,2%.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Тони Блеър и Тереза Мей влязоха в остър публичен спор за Brexit