IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на UBS е скочила с 14% за тримесечието

Най-голямата частна банка в света обаче запази предпазливите си прогнози за останалата част на 2017 г.

10:03 | 27.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата частна банка в света UBS отбеляза в петък 14% скок на нетната печалба за тримесечието на годишна база, но запази предпазливите си перспективи за останалата част от 2017 г. заради несигурност в международните отношения и паричната политика, съобщава Ройтерс.

През трите месеца до края на септември печалбата на отдела за управление на благосъстоянието отново расте след мудната 2016 г., в която търговската активност от страна на най-богатите клиенти на швейцарската банка се срина до рекорден минимум.

Въпреки това, изправена пред възможността за свиване на счетоводния баланс от Европейската централна банка и политическите напрежения, включително отношенията между САЩ и Северна Корея, UBS все още вижда рискове, които може да попречат на клиентите ѝ да търгуват.

Очакваме глобалното икономическо възстановяване да продължи, но геополитическите напрежения и макроикономическата несигурност все още налагат рискове върху настроенията на клиентите“, каза най-голямата швейцарска банка.

Нетната печалба на групата като цяло е достигнала 946 млн. шв. франка (722 млн. паунда) през третото тримесечие.

Това е под медианната прогноза в анкета на Ройтерс сред шестима анализатори за 1,04 млрд. франка, но все пак над оценката на UBS от 6 октомври за 897 млн. франка.

Коригираната оперативна печалба преди данъците от подразделението за управление на благосъстоянието е нараснала с 9% до 701 млн. франка през тримесечието, което е традиционно слабо след летните отпуски.

Новите нетни парични потоци – внимателно следен показател за бъдещата печалба от управлението на благосъстоянието – възлизат на 4,6 млрд. франка в подразделението с международна насоченост и -2,3 млрд. долара за отдела за Северна Америка.

Инвестиционното банкиране, което UBS сви през последните години, за да освободи ресурси за управлението на благосъстоянието, отчита ръст на коригираната оперативна печалба преди данъците от 2,9% до 352 млн. франка.

Печалбата на групата преди данъците се е повишила с 39% до 1,2 млрд. франка.

Банката заяви, че е постигнала 1,9 млрд. франка от целта си за икономии за общо 2,1 млрд. франка и е напът да я изпълни изцяло до края на 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още