IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse планира съкращаване на разходи и затваряне на едно от звената си

Целта на банката е да насърчи резултатите си и да се открои от своите конкуренти

11:15 | 22.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Съкращаване на разходите и затваряне на звено, в което Credit Susisse е вкарала своите зле представящи се активи, ще помогне за увеличаване на възвращаемостта на собствения ѝ капитал без нематериалните активи (ROTE) до поне 10% през 2019 г., заяви председателят на компанията Урс Ронер в интервю, цитирано от Ройтерс.

По думите му целта е постижима.

„С това ще се откроим от другите банки в Европа“, коментира още той пред Neue Zeurcher Zeitung (NZZ), посочвайки, че става дума за мерки за премахването на Звеното за стратегически решения, където са активите, които дърпат надолу представянето на банката.

ROTE за първите девет месеца на годината достигна 6,3%.

Ронер, който е адвокат, е председател на Credit Suisse от 2011 г. Пред вестника той коментира, че иска да остане на поста до 2021 г., но обясни, че решението зависи от акционерите. Ронер допълни, че усилията на главния изпълнителен директор за преструктуриране на банката могат да доведат до оферти за работа другаде, но не е притеснен, че колегата му „ще напусне кораба“.

„Знам, че той много се радва да работи в Credit Suisse и не планира да напусне банката“, категоричен е председателят.

От началото на годината досега книжата на Credit Suisse са понижили стойността си с 38 на сто, което е повече от 33-те процента на по-големия конкурент UBS.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още