Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

HSBC придобива изцяло германската си дъщерна компания

Делът на LBBW от над 18% в HSBC Trinkaus & Burkhardt, който британската банка купува, може да бъде оценен на около 260 млн. евро

HSBC придобива изцяло германската си дъщерна компания

Снимка: EPA/ANDY RAIN

Британската банка HSBC придобива изцяло своето германско дъщерно дружество HSBC Trinkaus & Burkhardt. За тази цел тя купува дела в размер на 18,7% на Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) и така увеличава своя дял до 99,33%, обявиха двете банки.

Още по темата

Останалите акционери трябва да бъдат изтласкани срещу паричен сетълмент (Squeeze-Out), така че намиращата се в етап на преструктуриране британска банка да може да управлява германското си дъщерно дружество независимо от миноритарните акционери.

Двете банки не коментираха покупната цена във вторник.

Понастоящем HSBC Trinkaus & Burkhardt струва на борсата 1,4 милиарда евро, така че пазарната стойност на пакета на LBBW е около 260 млн. евро. Покупната цена обаче може да бъде и по-висока или по-ниска.

Делът на LBBW в HSBC Trinkaus & Burkhardt датира от 1991 г., когато предшественик на LBBW придобива дял в банката от Дюселдорф. LBBW обясни, че инвестицията е чисто финансова без стратегическо значение. През последните години тя се радваше на редовни дивиденти от HSBC.

Новият изпълнителен директор на HSBC Ноел Куин обяви през февруари, че банката възнамерява да съкрати 35 000 работни места в целия свят. Според материал на Financial Times финансовата институция, силно засегната от причинената от коронавируса криза, възнамерява допълнително да затегне мерките си за икономии.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Германия за руския газ: Да не бъдем изнудвани!