Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

О. Златев: Свидетели сме на сблъсък между Европа на ценностите и Европа на страховете

Според ръководителя на Представителството на ЕК в България новия алианс ЕС-Африка ще помогне за преодоляването на мигрантската криза

гледано: 1086   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Има сблъсък между Европа на ценностите и Европа на страховете. Това коментира Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Много е лесно да играеш със страховете на хората. Пример за това е мигрантската криза“, заяви той.

Според него именно тя е катализирала възхода на евроскептичните и антиевропейските партии.

„В същото време видяхме резултати от изборите в държави членки, които показаха, че действително тези партии имат база, гласоподаватели, които ги подкрепят, но така или иначе те са малцинство“.

Още по темата

Златев добави, че мигрантската криза е една от поредните кризи и едно от безпрецедентните предизвикателства пред ЕС на фона на период от глобалното развитие, в който излизаме от една криза и влизаме в друга.

По повод речта за "Състоянието на съюза" на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер Златев коментира, че с нея за пореден път е станало ясно, че ЕК гледа стратегически и визионерски и има ясна програма за целите, върху които работи.

Един от важните елементи в речта е бил създаването на новия алианс Европейски съюз-Африка, чиято цел е да помогне за преодоляването именно на мигрантската криза. Със специален инвестиционен план, насочен към Африка, ще се цели откриването на нови работни места - по изчисления цифрата може да стигне 10 млн. места - помощ за млади хора, които да се обучават по различни програми, както и инвестиции в различни проекти.

"Т.е. това да бъде едно реално партньорство, а не помощ за развитие или благотворителност, реакции при кризи и т.н., защото това не са устойчиви решения", поясни Златев.

Целия разговор вижте във видеото

По статията работи: Виктория Тошкова
Още по темата: Европа

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (11)

   1| 2    
0
 
3
 
11
преди 7 месеца
Всъщност сблъсъкът е на една група умни, амбициозни, богати и властни извратеняци с целият останал свят, който отказва да приеме лъжите, манипулациите и фалшификациите им.
Разрушаването на мъжкото, женското и детското със сигурност унищожава и обществата едно по едно. Обаче на някой пука ли му?
1
 
5
 
10
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Европа е изградена като общество от бели християни. Европа е изстрадала съюза си след 2 световни войни и десетки милиони жертви.
От другата страна са създания който са още в робовладелския строй, колят без никакви угризения от съседното село просто защото не са от техния род, ако пък са от друга религия направо не са хора и може да се гавриш както искаш с тях, а жените са предмет струващ определен брой камили и служеещ за задоволяване на сексуалния нагон. Ами... успех с превъзпитаването на тези неандерталски човекоядци към "ценностите на Европа".
3
 
12
 
9
преди 7 месеца
А бре Златев, а бре муньо комисарски, ако не беше "Европа на страховете", дето заби ъпъркът в носа на изтрещелата яловица, вие, комисарските лемури още немаше да признавате за "мигрантската криза" и сега - постфактум - да се плетете като пилци у кълчища как да я разрешавате... И оная лудата още щеше да ги посреща с китки на гарата и да си прави селфита с резачи на глави, а корабите на НАТО щеха да осигуряват сигурност на "Средиземноморския експрес"....
1
 
9
 
8
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
3. Този клип- https://www.youtube.com/watch?v=SRhI0Xqv5Rc - е създаден не от някакъв трол, а е с автор унгарската полиция. Действието в него се развива на Централна гара- Будапеща. Вгледайте се внимателно в действията на хората в него, особено към 8мата, 23, 24 и 25 секунда от него. Нима хора, бягащи от война, изглеждат така, нима гладни, жадни и уплашени бежанци от война се държат по този начин- демонстративно изхвбърлят върху влаковите релси СТЕКОВЕ С БУТИЛИРАНА НЕОТВОРЕНА ВОДА, собственост на чужда за тпх държава, които тази държава им предлага, за да не са жадни?КОЙ ИСТИНСКИ БЕЖАНЕЦ ОТ ВОЙНА постъпва така, кой истински бежанец от война не е гладен, жаден и уплашен, кой истински бежанец от война не изпитва огромна благодарност за това, че му се предоставя от чуждата държав безплатно вода, храна и дрехи?! Отговорът е само един- НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ БЕЖАНЕЦ ОТ ВОЙНА НЕ СЕ ДЪРЖИ ПО ТОЗИ НАЧИН! Хората, които се виждат в клипа, НЕ СА БЕЖАНЦИ ОТ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ, А СТАДО ДИВИ ЖИВОТНИ, ЧИЯТО ЦЕЛ НЕ Е ПОЛУЧАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНА ЗАКРИЛА, А ИЗТОЧВАНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА БОГАТИТЕ ЕС ДЪРЖАВИ, ПАРАЗИТИРАНЕ ВЪРХУ БЛАГАТА, СЪЗДАДЕНИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ ОТ ЧУЖДИ ЗА ТЯХ ХОРА!
12
 
3
 
7
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
След провала на БРЕКЗИТ-а? Ха, по-скоро на масовия европеец ще му дойде акъла, че антиимигрантски и неонацистки формирования НЕ МОГАТ да му предложат бъдеще, а само проблеми.

Още от Европа
Макрон ще държи реч по повод исканията на „жълтите жилетки“