IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметове ще бъдат обучени да подготвят проекти за безплатен интернет достъп

Транспортното министерство организира информационен ден за местната власт

11:16 | 10.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кметове от цялата страна могат да участват в информационния ден за инициативата на Съвета и на Европарламента - WiFi4EU (безплатен достъп до безжичен интернет). 

Целта е местната власт да научи как да получи средства за проекти за безплатен достъп до световната мрежа.

Еврокомисията ще осигури 100% финансиране на разходите по проекта, като на общините ще се предоставят ваучери в размер на 20 хил. евро, съобщи Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), което организира срещата.

В рамките на информационния ден ще бъде представен и проектът „Изграждане на ГИС базирана електронна платформа „Единна информационна точка“. Той се осъществява от транспортното министерство с финансовата помощ на Оперативна програма „Добро управление“.

В рамките на проекта ще бъде създаден електронен регистър за съществуващата и планираната телекомуникационна инфраструктура и за възможностите за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи.

Информационният ден ще се проведе на 22 август от 9.30 ч. в Дома на Европа в София. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още