IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три отсечки от жп участъка Димитровград-Харманли са завършени

Проектът се осъществява чрез оперативната програма "Транспорт" 2007-2013

15:57 | 09.11.15 г.
Три отсечки от жп участъка Димитровград-Харманли са завършени

Подписан е Акт 15 за три отсечки от железопътния участък Димитровград – Харманли, съобщи БТА, като се позова на информация от гръцката фирма "Терна", която изпълнява проект за реконструкция и електрификация на железопътната линия в този участък.

Първата отсечка е в зоната около гарата в Димитровград, а втората - от изхода на гарата в Димитровград до входа на гарата в Симеоновград. Третата отсечка е от километър 259+400 до километър 266+00, уточняват от фирмата.

Строителните дейности в този участък от проекта в по-голямата си част достигат своя край. Предстои подписването на Акт 16, с което ще бъдат завършени около 30 километра железопътна линия с обща дължина 34,44 километра, отбелязват от фирмата.

Работата по участъка Димитровград-Харманли е част от по-голям проект за реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив – Свиленград, фаза 2: участък Първомай – Свиленград, финансиран по оперативната програма "Транспорт" 2007-2013 г. Стойността на целия проект е 663 млн. лв. с ДДС. Възложител на проекта е ДП Национална компания ”Железопътна инфраструктура”.

За рехабилитацията на  железопътната отсечка Димитровград – Харманли е сключен договор с „Терна“ за близо 143 млн. лв. с ДДС.

По отсечката до турската граница по други позиции в рамките на същия проект са сключени договори със Сдружение „Железопътна инфраструктура 2011” и „Старт инженеринг” АД, според описание на проекта, публикувано от НКЖИ.

Компаниите започнаха работа по проекта в началото на 2012 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още