IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделските производители получават постоянен пазар в София

Биопроизводители настояват за по-категорични мерки в подкрепа на екоземеделието

16:18 | 23.08.12 г.
Земеделските производители получават постоянен пазар в София

Първият пазар на регистрирани земеделски производители ще бъде открит в София до края на септември, като един път в седмицата те ще имат запазени щандове само за своята продукция. За това съобщи Албена Симеонова от асоциация "Биопродукти", предаде БНР.

Заедно с общинските власти са обсъждани няколко терена за разположение на тържището, като най-голяма е вероятността то да се намира в парка "Владимир Заимов".

Пазарът се изгражда по аналогия с европейските места за постоянно представяне на стопаните, където в точно определен ден от седмицата те излизат и продават продукцията си в големия град.

Единственото условие към фермерите е да са регистрирани по наредбата за преките доставки от стопанствата.

От името на колегите си Симеонова постави и необходимостта от спешен диалог с българската администрация за реална подкрепа на дребното фермерство, като в тази връзка от асоциацията предлагат агросубсидиите от ЕС да се насочат основно за инвестиции в изостаналите региони.

За да представят позицията си по бъдещата обща селскостопанска политика, от асоциацията ще насрочат протестно шествие, което ще се проведе на 12 септември в София, предаде БТА.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още