IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира нови LCD телефони за тази година, въпреки резултатите на XR?

Американският технологичен гигант ще предложи нови функции на камерата, твърдят източници

16:27 | 11.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple планира да пусне три нови модела iPhone тази есен, включително наследник на проблемния XR, най-евтиното ѝ устройство от 2018 г. с LCD дисплей, което не успя да изпълни прогнозите на Apple за продажбите, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Планът на компанията е да пусне няколко нови функции на камерата, в това число тройна задна камера за най-високия клас модел, както и двойна задна камера за другите два, допълват източниците.

Придържането към LCD екрана се случва в момент, в който компанията се бори със слабите продажби на iPhone XR, заради които сви най-новата прогноза за приходите си. По думите на източниците това се дължи отчасти на факта, че LCD телефоните отдавна са планирани, а подобни планове не се отменят лесно.

За 2020 г. Apple обмисля да се откаже от LCD модела, допълват част от източниците. Това ще бъде значителна промяна и насочване само към OLED екрани за iPhone. OLED дисплеите на сегашните модели XS предлагат по-добър контраст и са по-евтини от LCD предложенията на XR, както и на по-стари модели като iPhone 7 и 8.

Въпреки че продуктовото планиране на тазгодишните устройства е достигнало до момент, в който основните функции трудно биха могли да бъдат промени, то не е завършило. Планирането на моделите за 2020 г. е в начален етап и повече неща ще бъдат преразгледани, твърдят източниците.

Иновациите в iPhone и стратегията на линията продукти, включително цените, са ключови за привличането на потребителите, докато броят на смартфоните, които Apple продава по целия свят, се свива.

В Китай Apple се сблъсква с огромна конкуренция от местните производители. Компанията обаче генерира около 20% от общите си приходи от континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван.

Apple е отказала да коментира темата пред Wall Street Journal. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:22 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още