Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Хардуер

Nokia със силен ръст на печалбата въпреки кризата

След изненадващо увеличение на печалбата доставчикът е малко по-оптимистичен за годината като цяло

Nokia със силен ръст на печалбата въпреки кризата

Снимка: Bloomberg LP

След изненадващо увеличение на печалбата през второто тримесечие финландският доставчик на телекомуникационно оборудване Nokia е малко по-оптимистичен за годината като цяло. Базовата печалба нарасна до 0,06 евро на акция, в сравнение с печалба от 0,05 евро през предходната година, съобщи Nokia в петък.

Анализаторите очакваха спад до 0,03 евро. Nokia повиши прогнозата за печалбата на акция през текущата финансова година до 0,2 до 0,3 евро от досегашната си прогноза в диапазона между 0,18 до 0,28 евро, предава APA.
 

Тримесечните приходи от продажби се понижиха с 11 процента до 5,09 милиарда евро през тримесечието, като не успя да отговори на оценките на анализаторите за 5,28 милиарда евро. Според изпълнителния директор Раджеев Сури спадът в продажбите се дължи на ефектите на пандемията на коронавирус и на бизнес ситуацията в Китай.
 

Коригираната оперативна печалба за второто тримесечие беше 423 милиона евро, надминавайки средните оценки на анализаторите за 289,8 милиона евро по оценки на Bloomberg.
 

"Очакваме по-голямата част от приходите, които заради Covid-19 бяха отложени през последното тримесечие, да се прехвърлят към по-късен етап“, каза Сури в последния си ден като изпълнителен директор на Nokia. Той ще бъде наследен на поста от Пека Лундмарк, който по-рано управляваше финландския енергиен концерн Fortum.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 3761   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Хардуер
IBM: Недостигът на чипове може да продължи още две години