IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите технологии превзеха Лас Вегас

Нови зарядни, иновативни слушалки и умни дрони са сред акцентите на събитието CES

11:51 | 11.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Едно от най-големите събития в технологичния свят – Consumer Electronics Show (CES) събира повече от 3500 производители от цял свят. Събитието тази година поставя акцент върху умните устройства за дома, дроните и иновативните устройства, които имат шанса да променят начина ни на живот. Ето и част от акцентите на тазгодишното събитие, които заслужават вашето внимание.

Walkman ZX2

Sony зарадва музикалните фенове с първото показване на музикалния плейър Walkman, който се връща към живота с нов, значително по-лъскав образ. Добре познатото на всички устройство вече не е насочено към масовия потребител и се предлага на цена от 1100 долара.

LG G Flex 2

LG представи своя нов извит смартфон, който е по-малък от предшественика си, но разполага с дисплей, който показва изображения с по-висока резолюция. По-интересното е, че устройството разполага със специално покритие на гърба, което му позволява да се възстановява от дребните драскотини в рамките само на 10 секунди.

Parrot Zik Sport

Parrot Zik Sport са иновативни безжични слушалки, които успешно неутрализират околния шум, така че потребителят да може да се наслаждава максимално на музиката. По-важното е, че самите слушалки са направени така, че да следят сърдечния ритъм и имат акселерометър, който брои стъпките на потребителя, като отчита колко дълго стъпалото е в контакт със земята. Всички тези данни се събират чрез приложение и могат да бъдат разгледани след тренировката. Parrot твърди, че батерията издържа осем часа, ако всяка функция се използва до 15 минути.

Dell XPS 13

Според сайта The Wire Cutter Dell XPS 13 има потенциала да бъде най-добрият бъдещ ултрабук. 13-инчовият IPS екран е събран във възхитително малък 5,2-милиметров панел, с какъвто не могат да се похвалят много лаптопи. Dell твърди, че батерията му издържа повече от 15 часа. Идеалната му конфигурация пък включва 1080p екран, процесор Intel Core i5-5200U, 8GB RAM памет и 256GB SSD. Цената на всичко това е 1100 долара.

Samsung Portable SSD T1

Samsung представи първия си преносим SSD, който е изненадващо лек и компактен. T1 все още не е достъпен за потребителите, но може да се превърне в предвестник на гибелта на преносимите хард дискове през следващите години. SSD дисковете работят с по-висока скорост, отколкото традиционните дискове и са по-удобни за използване. Samsung твърди, че T1 работи със скорост от 450MB в секунда. За сравнение най-добрите преносими хард дискове в момента са със скорост 87MB в секунда.

Последна актуализация: 13:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още