IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите технологии превзеха Лас Вегас

Нови зарядни, иновативни слушалки и умни дрони са сред акцентите на събитието CES

11:51 | 11.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

За дома

Създаването на най-добрия умен термостат никога не е било крайната цел на Nest. С последните подобрения по устройството HAL 9000 компанията продължава развитието на своя автоматизиран контролер, който управлява всички интелигентни домакински уреди. Лампите, миялните машини, пералните, станциите за зареждане на електрическите коли и дори вентилаторите вече могат да бъдат контролирани през Nest.

Zolt

Събития като CES дават да се разбере, че носенето на зарядно за лаптоп може да бъде досадно, докато за таблетите и телефоните има различни опции за зареждане. При лаптопите нещата обаче не стоят точно така. В Лас Вегас беше представен нов продукт, наречен Zolt, който има мисията да се справи с тази тежка задача. Той привлече вниманието благодарение на факта, че представлява малко устройство, което може да замени зарядното за лаптоп. Достъпно е с предварителна поръчка за 80 долара, а иначе ще се продава за 100 долара. Другото му голямо предимство е, че тежи едва 93 грама.

Дронът Zano

Дронът Zano, който набра финансиране през Kickstarter, беше показан на CES тази година и изглежда като обещаващ конкурент в категорията. Освен с малките си размери, Zano се отличава с много функции, характерни за по-високия клас безпилотни самолети. Струва 250 долара, а цената му е доста достъпна в сравнение с тази на други безпилотни самолети, чиито цени достигат до 1100 долара. Zano разполага с 5-мегапикселова HD видео камера и може да прави едновременно снимки и видео. Дронът може да бъде контролиран през устройство с iOS или Android с „виртуален“ джойстик. Разполага с вградени инфрачервени детектори за избягване на препятствията, а батерията му се сменя. 

Повече акценти от CES можете да видите във видеото на Bloomberg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още