IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony смени мениджъра на звеното зa PlayStation за втори път за две години

Компанията планира да пусне новата си конзола на пазара тази година

15:13 | 12.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският технологичен гигант Sony повиши маркетинг директор до позицията на нов ръководител на бизнеса ѝ с PlayStation – втората промяна в мениджмънта на едно от най-важните подразделения за по-малко от две години, предава Bloomberg.

Джим Раян ще стане президент на Sony Interactive Entertainment от 1 април, след като преди това ръководеше екипите по продажби и маркетинг на звеното, обяви базираната в Токио компания.

Той ще застане на мястото на Джон Кодера, който ръководеше подразделението от октомври 2017 г., след като дългогодишният му предшественик напусна.

Промените в управлението се случват в ключов момент за Sony, която се подготвя да пусне наследника на конзолата PlayStation 4 тази година.

Книжата на Sony понижиха стойността си с 11% миналата седмица, след като компанията отчете по-лоша печалба на подразделението за видео игри от очакваното, което подчертава намаляващата привлекателност на PS4, навлизаща в шестата си година.

„Реших да променя мениджърската стуктура на SIE, за да се уверя в устойчивата еволюция на платформата PlayStation и в бъдещия растеж на мрежата ѝ“, коментира Кен Йошида, главен изпълнителен директор на Sony.

Цената на акциите на Sony намаля с 1,1% в Токио, а от началото на годината е спаднала с 8,9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още